Hooked on the Fly
Contactgegevens

Hooked on the Fly
Galjoen 10-46
8243 MH Lelystad

mobielnummer: +31 (0)6 - 38 914 088

info@hookedonthefly.nl

Vliegvissen is bij ons ook echt vliegvissen
Wat wordt er verstaan onder het begrip vliegvissen? In ieder geval niet vissen met dobber of werphengel, dat mag duidelijk zijn. Maar is dit ook duidelijk? Veel mensen hebben een verkeerd beeld van het begrip vliegvissen. Bij het vliegvissen wordt er gevist met een imitatie vlieg, insect of visje gemaakt van diverse materialen zoals veren, haren, glitter etc. Met name het presenteren van dit “aas” door middel van het “casten” van de vaak drijvende lijn is een kunst op zich. Fanatieke vliegvissers besteden soms tientallen jaren om deze kunst te perfectioneren. Bij Hooked on the Fly leren wij u de “klassieke” methodes van het vliegvissen, omdat wij van mening zijn dat we bij het vliegvissen ook een stukje traditie in stand houden.

De vliegvisschool
Vliegvisschool Hooked on the Fly leidt niet alleen aankomende vliegvissers op, maar geeft ook cursus aan meer gevorderde vliegvissers. In onze basiscursus leren we u begrippen die betrekking hebben op uitrusting, vliegbinden en casten. Daarnaast leren we u waar u op moet letten bij de aanschaf van hengels, lijnen en overige uitrusting. Tijdens de cursus gaat u ook uw eerste eigen vliegjes binden. Natuurlijk speelt het casten en vissen ook een grote rol tijdens de basiscursus. Na afloop van de cursus moet u in staat zijn om er zelfstandig op uit te trekken om te gaan vliegvissen. Tijdens onze vervolgcursus gaan we in op geavanceerde technieken. Hier worden de puntjes op de “i” gezet en krijgen de cursisten de gelegenheid “maatwerk” te vragen als het op instructie aankomt. Voor de echte “cracks” kunt u ook bij ons de traditionele kunst van het Spey casten leren. Wilt u met een dubbelhandige vliegvishengel leren vissen?

Kom naar Hooked on the Fly.

De vliegvisschool docenten
Hooked on the Fly gelooft heilig in individuele aandacht. Met andere woorden, een kleine groep cursisten en meerdere instructeurs. De Basiscursus wordt gegeven aan maximaal 8 personen per cursus waarbij er meerdere docenten aanwezig zijn. Bij Speycasten is er zelfs sprake van maar 2 cursisten per instructeur. Als u onze instructeurs bezig ziet zal hun passie voor de vliegvis sport zichtbaar en voelbaar zijn.

Hooked on the fly | flyfisher