Hooked on the Fly
Contactgegevens

Hooked on the Fly
Galjoen 10-46
8243 MH Lelystad

mobielnummer: +31 (0)6 - 38 914 088

info@hookedonthefly.nl

Programma Vervolgcursus € 75 p.p.
Aantal deelnemers minimaal: 4

09:00 - 12:00 Ochtendprogramma
Introductie: Introductie van cursisten en instructeurs.
Hengels en lijnen: korte samenvatting basiscursus.
Opbouw van een rivier: uit welke segmenten bestaat een rivier? Wat zijn de specifieke eigenschappen en waar kun je ze aan herkennen? Welke gevolgen heeft dit voor een gedrag en de locatie van een vis?
Het lezen van een rivier: hoe weet je waar de vis zit? Wat zijn standplaatsen? Hoe weet ik de vis te lokaliseren?
Insect stadia: welke groeistadia worden doorlopen door bijvoorbeeld een Caddis? Hoe kan ik het beste deze stadia benaderen met mijn vliegimitatie en hoe moet ik deze vervolgens vissen?
360 graden vissen: hoe kan ik vanuit een positie in een stromende rivier 360 graden om me heen effectief vissen? Welke technieken van vissen en casten zijn hiervoor nodig en hoe pas ik deze toe?

12:00 - 13:00 Lunch (inbegrepen)

13:00 - 15:30 Middagprogramma
In het middagprogramma komen all casts aan bod om het eerder genoemde 360 graden vissen mogelijk te maken. We zullen deze buiten één voor één behandelen. Daarnaast zal er volop ruimte zijn voor het verbeteren van uw individuele casttechnieken onder deskundige begeleiding.

15:30 - 15:30 Forel vissen
Na de werp- (cast) en visinstructie gaan we een uur Forel vissen bij de Forellenvijver.

16:30 - 17:00 Afsluiting
Nabespreking met hapjes en drankjes (inbegrepen).

Inclusief:
theoretische en praktische basiscursus: vliegvissen • koffie, thee en lunch • vliegvishengel, vliegbindgereedschappen en vliegbindmaterialen in bruikleen • een uur Forel vissen (incl. gevangen Forel).

Het is raadzaam dat u regenkleding bij zich heeft.

Maak bij uw inschrijving het cursusbedrag a € 75,- over op rek.nr. 1188.02.739 (Rabobank Lelystad) t.n.v. Hooked on the Fly en geef hierbij aan welke cursusdag uw voorkeur heeft. Na ontvangst van uw betaling zullen wij u verder informeren over beschikbaarheid van de door u gevraagde cursusdag. Mocht deze niet meer beschikbaar zijn dan zullen wij in goed overleg met u een alternatieve datum selecteren.

Hooked on the Fly | flyfishing
Disclaimer : hoewel vliegvissen doorgaans een zeer veilige sport is en er zelden wat misgaat, kunnen we als organisatoren geen aansprakelijkheid aanvaarden voor persoonlijk letsel of schade aan bezittingen tgv het deelnemen aan deze cursus.